Ferrarini World

Είμαστε πάντα αφοσιωμένοι στα σύμβολα του Made in Italy: το Prosciutto cotto, Prosciutto di Parma το Parmigiano Reggiano, το πολύτιμο παραδοσιακό βαλσαμικό ξύδι του Reggio Emilia, τα τυπικά κρασιά της Emilia-Romagna όπως το Lambrusco. Μαζί με πολλά άλλα νόστιμα προϊόντα, τα παιδιά της καλής γαστρονομικής παράδοσης της Emilia και της Ιταλίας. Δοκιμάζοντας τα προϊόντα Ferrarini μπορείτε να μοιραστείτε μαζί μας το πάθος για την γευσιγνωσία και την τέλεση ενός συγκεκριμένου, ιταλικού τρόπου ζωής.

Η προέλευση της ονομασίας ``mortadella``

Η προέλευση του ονόματος mortadella εξακολουθεί να μην είναι απολύτως σαφής, αν και οι περισσότερες έρευνες χρονολογούνται από την Αρχαία Ρώμη.Κάποιοι εντοπίζουν το όνομα πίσω στον όρο “mortarium”, το οποίο είναι το εργαλείο που χρησιμοποιείται για την ισοπέδωση του χοιρινού κρέατος, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι προέρχεται από τον όρο “mortarum”, ένα λουκάνικο με μυρτιά μούρα ή από το “murtatum” το κρέας λεπτώς αλέθεται με κονίαμα.

Ξέρετε ότι ....;

Η Mortadella είναι επίσης πλούσια σε μεταλλικά στοιχεία όπως ο σίδηρος και ο ψευδάργυρος και ως εκ τούτου αποτελεί ιδανικό φαγητό για εκείνους που, κάνοντας μια συγκεκριμένη σωματική δραστηριότητα, χρειάζονται σωστό ενεργειακό εφοδιασμό. Η πρόσληψη χοληστερόλης είναι χαμηλή και το αλάτι είναι περιορισμένο.