Εταιρία

Η Dialcos ιδρύθηκε το 1959 στα περίχωρα της Πάντοβα με στόχο τη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων διατηρώντας παράλληλα τις παραδοσιακές γεύσεις. Αυτό οδήγησε στη δημιουργία του Naturalbrodo, το οποίο αργότερα γίνεται Dialbrodo, το πρώτο κοκκώδες μίγμα bouillon και η φυσική εναλλακτική λύση στον κλασικό «κύβο αποθεμάτων». Αρχικά συνιστάται και διανέμεται από τους φαρμακοποιούς, σύντομα έφτασε στο ντουλάπι των ιταλικών οικογενειών μέσω σούπερ μάρκετ. Η ιδιαίτερη προσοχή που δίνει η Dialcos στις διαρκώς μεταβαλλόμενες ανάγκες των καταναλωτών έχει οδηγήσει την εταιρεία να καινοτομεί τα προϊόντα της και να αναβαθμίζεται συνεχώς. Ως εκ τούτου, παράλληλα με το κοκκώδες μίγμα αποθεμάτων, τα προϊόντα χωρίς γλουταμινικό οξύ και τα οργανικά διαλύματα προστέθηκαν επίσης στον κατάλογό του. Το 2006, η ολοένα αυξανόμενη ζήτηση για ποιότητα στον κόσμο των ζυμαρικών χωρίς γλουτένη ενθάρρυνε την εταιρεία να αναλάβει το πεδίο. Το κλειδί της επιτυχίας είναι, για άλλη μια φορά, να δημιουργηθούν ειδικές συνταγές για τους καταναλωτές που ακολουθούν ορισμένες δίαιτες χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο την αρχική γεύση. Η ποιότητα είναι μια έννοια που εξελίσσεται συνεχώς. Από το 2016, η Dialcos ειδικεύεται ακόμα περισσότερο συνδυάζοντας νέα συστατικά με διαχρονικά και κλασικά για να επιτύχει την ισορροπία μεταξύ καινοτομίας και παράδοσης.

Προϊόντα

Προϊόντα χωρίς γλουτένη

Τα προϊόντα χωρίς γλουτένη μπορείτε να τα βρείτε πλέον σε πολλά σημεία όπως σουπερμάρκετ, παντοπωλεία και φαρμακεία. Ένας στους 10 πλέον πάσχει από το αυτοάνοσο νόσημα κοιλιοκάκη και ήταν το εφαλτήριο για να δημιουργηθούν κι άλλα σημεία πώλησης για τα προϊόντα χωρίς γλουτένη για τους πάσχοντες αυτής της νόσου.

Η μείωση της κατανάλωσης δημητριακών που περιέχουν γλουτένη είναι καλή για όλους και σχετίζεται μόνο με τις διατροφικές μας συνήθειες. Με το να συνηθίσετε να μεταβάλετε την καθημερινή διατροφή περισσότερο και την εξισορρόπηση της διατροφής καλά, μπορείτε να αποφύγετε τις διαταραχές υπερβολικής συσσώρευσης, από το κοινότυπο κοιλιακό πρήξιμο στο αίσθημα της εξάντλησης, μέχρι πονοκεφάλους. Βελτιώνει την πέψη και αποφεύγει το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου. Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης τροφικών αλλεργιών και διευκολύνει την πρόληψη της υγείας σε περίπτωση ασθενειών. Η μείωση της κατανάλωσης γλουτένης είναι επίσης καλή για τους ανθρώπους του αθλητισμού. Αυξάνει τη μυϊκή δύναμη, βελτιστοποιεί την πνευματική συγκέντρωση και βελτιώνει τη σωματική απόδοση. Προσοχή, πολλές μπάρες ενέργειας περιέχουν γλουτένη, επομένως προτιμούμε εκείνες που βασίζονται μόνο σε αποξηραμένα φρούτα και ελαιούχους σπόρους που δίνουν τη σωστή ενέργεια και διατροφική συμβολή για να αντιμετωπίσουν τη σωματική κόπωση χωρίς ωστόσο να προκαλούν τα γνωστά προβλήματα που αντ ‘αυτού μεταφέρει η γλουτένη.

Πιστοποιητικά

Spiga barrata

Spiga Barrata – AIC (Associazione Italiana Celiachia)

Il logo della Spiga Barrata è un marchio registrato di proprietà dell’Associazione Italiana Celiachia. Viene concesso esclusivamente alle aziende che superano una rigorosa procedura di controllo sui processi produttivi e sul prodotto finito.
I prodotti che recano questo simbolo sono idonei al consumo da parte dei celiaci, con contenuto di glutine inferiore ai 20ppm (20 mg/kg)

Senza glutine

Senza Glutine – Ministero della Salute

Il simbolo “Senza Glutine” è un marchio del Ministero della Salute che garantisce l’erogabilità e la rimborsabilità dei prodotti destinati ad una alimentazione particolare di cui all’art. 7/ del D.M. 8 Giugno 2011.

Agricoltura Biologica

Agricoltura Biologica – CE (Commissione Europea)

Il logo UE dell’agricoltura biologica dà ai consumatori la sicurezza riguardo l’origine e la qualità degli alimenti e delle bevande. La presenza del logo sui prodotti assicura la conformità con il Regolamento EU sull’agricoltura biologica. Dal luglio del 2010, tutti i prodotti alimentari biologici preconfezionati nell’Unione europea devono recare obbligatoriamente il logo biologico dell’UE.

Alimentazione vegetariana

Alimentazione Vegetariana

Simbolo utilizzato da Dialcos per indicare prodotti adatti a coloro che seguono un regime alimentare vegetariano e preparati senza l’utilizzo di ingredienti di origine animale (carne, pollame, pesce o loro derivati, tra cui anche uova). Viene invece ammesso l’uso di ingredienti derivati dal latte (lattosio, sodio caseinato).

Alimentazione vegetariana

Vegan

Il logo Vegan è un marchio registrato di proprietà di Vegan Society. Viene concesso ai prodotti che non contengono ingredienti di origine animale o loro derivati.

Alimentazione vegetariana

Kosher

Il simbolo Kosher viene rilasciato da apposite associazioni rabbiniche a quei prodotti che soddisfano rigorosi standard qualitativi e produttivi, conformi alle restrittive leggi del Kasheruth.

BRC/IFS

BRC (British Retail Consortium) e IFS (Internetional Food Standard) sono due fondamentali standard, a livello internazionale, per la certificazione di qualità nella filiera di fornitura di prodotti alla Grande Distribuzione Organizzata. Il BRC si basa su standard di qualità che interessano l’HACCP, l’ambiente di lavoro e i controlli sul prodotto e processo. Lo standard IFS, invece, è uno standard internazionale condiviso dalle filiere della GDO agroalimentare francese e tedesca. Con esso, si richiedono ai fornitori della filiera il rispetto di alcune norme igieniche e di buone prassi nei processi, valide a garantire un buon livello di sicurezza e di qualità.

 

Συνταγές

ΣΥΝΤΑΓΕΣ