Η εταιρία

Η Seggiano  ξεκίνησε τη δραστηριότητά της τον Ιανουάριο του 2001: οι δύο εταίροι, ξαδέρφια Roberto Governi και Gabriele Fabbri, ξεκινούν από μια αρχαία οικογενειακή παράδοση που από τη δεκαετία του ’60 μέχρι το 1990 είχε κάνει την τύχη των γονιών τους, στο έδαφος προέλευσης, Seggiano, διάσημος προορισμός  χάρη επίσης στην οικογένειά τους με το γαλακτομείο Seggiano. Οι πολύτιμες παραδόσεις της τυροκομικής δεν έχουν χαθεί και χάρη στην αρχαία γνώση ο Roberto και ο Gabriele έχουν συνδυάσει τις εμπειρίες τους δίνοντας ζωή στην εταιρεία με ενθουσιασμό και πάθος.

Προϊόντα

Τα προϊόντα του caseificio Seggiano από το πιο φρέσκο έως το καρυκευμένο είναι μια αριστεία της επικράτειας και του γαλακτοκομικού τομέα,  pecolino spicca μεταξύ άλλων για το λαμπερό λευκό χρώμα των ζυμαρικών και το αλάνθαστο άρωμα που μόνο τα caciaias του παρελθόντος κυκλοφόρησε, τα διαφορετικά καρυκεύματα δίνουν σε κάθε ένα διαφορετικά αρώματα που πρέπει να συνδυαστούν με σοφία? η πρόσφατη και καινοτόμος σειρά Le Emozioni μπορεί να υπερηφανεύεται για σημαντικές συνεργασίες. Το μυστικό μιας εξαιρετικής παραγωγής προήλθε από τη συνταγή μιας παραδοσιακής γαλακτοκομικής οικογένειας. Επιλεγμένες πρώτες ύλες και η γαλακτοβιομηχανία κάνουν το Seggiano Pecorino αποκλειστικά και αμίμητα τυριά. Πράγματι, χρησιμοποιούμε μόνο τοπικό γάλα υψηλής αξίας που προέρχεται καθημερινά από τους φημισμένους αγρότες μας

Τοποθεσία

Seggiano είναι μια μικρή πόλη στο όρος Amiata, ιδιαίτερα σημαντική για την παραγωγή των τυπικών προϊόντων σύμβολο της αυθεντικότητας αυτής της επικράτειας. Μιλώντας για Seggiano σημαίνει μιλάμε για ένα μέρος ακόμα ανέγγιχτο, η επίσκεψη δίνει την εικόνα για το πώς οι καρποί της γης του είναι πραγματικά μεταμορφωθεί με απλότητα και βιοτεχνικές μεθόδους. Ακριβώς για το λόγο αυτό, τα κάστανα, τα μανιτάρια ή το τυρί πεκορίνο του οποίου το Σεγνιανό Γαλακτοκομείο είναι ο κατ’ εξοχήν εκπρόσωπος Τύπου, βρίσκονται επίσης στο επίκεντρο μιας έντονης πολιτικής περιβαλλοντικής προστασίας και παραγωγής για τη διασφάλιση της καθαρότητας και της αυθεντικότητας αυτών των τροφίμων. Σε μια φέτα τυρί πεκορίνο θα βρείτε τις μυρωδιές και τις γεύσεις της ιστορίας αυτής της γωνιάς του βουνού. Seggiano ανάβει σε ροζ κάθε βράδυ, προσφέροντας μια παράσταση που επαναλαμβάνεται μαγικά στο ηλιοβασίλεμα κάθε μέρα. Οι στέγες και οι προσόψεις αυτού του αρχαίου χωριού της Τοσκάνης, σκαρφαλωμένο μεταξύ του όρους Amiata και Val d’Orcia, στο ηλιοβασίλεμα σαν από μαγεία είναι χρωματισμένα ροζ, σαν να κρατήσει τις τελευταίες ανάσες της ημέρας που αφήνει.

Ποιότητα

Η συνταγή της κατασκευής μας προέρχεται από μια αρχαία οικογενειακή παράδοση. Οι πρώτες ύλες και η δεξιοτεχνία του Γαλακτοκομείου κάνουν τα τυριά μας μοναδικά και αμίμητα, όλα παράγονται με γάλα από την περιοχή. Τα τυπικά τυριά pecorino όπως το Fior di Seggiano, το Regina ή το Dolce di Seggiano που αντιπροσωπεύουν την παράδοση του Γαλακτοκομείου, πλαισιώνονται από προϊόντα με ένα συγκεκριμένο καρύκευμα που το έχουν κάνει διάσημο: το Barricato alle Noci, το Pecorino Paglia και το Fieno και το Pecorinotta delle Fate. Αυτά είναι τα εκλεπτυσμένα τυριά, στα οποία το μοναδικό καρύκευμα δίνει ενδιαφέροντα και μοναδικά αρώματα τελειοποιώντας τη γεύση τους σε μια συνεχή αναζήτηση για να προσφέρουν μια νέα και όλο και πιο πλούσια εμπειρία. Έτσι γεννιούνται οι καινοτόμες επιλογές μας, όπως το Brandan και η Rosa di Seggiano, οι οποίοι αναπτύσσονται με τη συμβουλή του Gabriele Ghirlanda και είναι έτοιμες να γίνουν αριστείας της περιοχής. Κάθε συνταγή είναι το αποτέλεσμα διαφορετικών διαδικασιών και η διαθεσιμότητα γνήσιων πρώτων υλών κάνει τη γεύση των προϊόντων μας μια ανακάλυψη αρχαίων γεύσεων.

 

Τα βραβεία μας:

Βραβείο Pienza 2014: 2ος Διαγωνισμός Γαλακτοκομικών Προϊόντων που προορίζεται για τυριά πεκορίνο από τις επαρχίες της Σιένα, του Αρείζο και του Grosseto. Κατηγορία Pecorino Gran Rierva di Caseificio 2η θέση. Ονάφ Σιένα και Αρίτσο Συμμετοχή βραβείου Pienza 2014 Βραβείο Pienza 2014: 1η θέση Dolce Seggiano Κατηγορία Pecorino Fresco του Caseificio. Ονάφ Σιένα και Αρίτσο Βραβείο Pienza: 1η θέση 2015 Κατηγορία Pecorino Gran Rierva Βραβείο Pienza: 1η θέση 2015 Κατηγορία Pecorino Crosta Fiorita Franciacorta στο Bianco XXI Edition 2016 XVIII Εθνικός Διαγωνισμός Γευσιγνωσίας Τυριού: 1η Θέση Κατηγορία Φρέσκο Τυρί Προβάτων. Σε συνεργασία με την επαρχιακή ένωση αγροτών της Μπρέσια. Castegnato (BS) 9 Οκτωβρίου 2016 8η Sol&Agrifood Edition – Olosario 2017: Κατηγορία Τυριά Ι Brandan. Βερόνα 9-12 Απριλίου 2017